.. van die tekenende gluurbuur.

Zo zit hij achter zijn ezel naar je te gluren terwijl jij uitgelachen wordt door vrienden, familie en/of collega’s. Het ongemak groeit en zelfs Herman, de onpartijdige karikaturist krijgt steeds meer een akelige grijns op zijn gezicht. Hoe lang zit ik nu al op deze stoel? De tijd lijkt voorbij te glijden als dikke stroop op een koude herfstdag want de tekenaar was al de hele avond binnen 5 minuten klaar. Dat is nu vast niet anders. Oh, mijn god. Daar staat iemand gewoon te huilen van het lachen. Hufter! Wacht maar. Wanneer jij hier zelf zit dan speel ik de karikaturist wel even wat gevoelige informatie door die hij mooi kan verwerken in de tekening.

In tijden lang vervlogen (hopelijk) verkocht de katholieke kerk aflaten aan de goedgelovige kerkganger. Deze verzekerde de koper dan voor een korting in het louterende vagevuur. Karikaturen van Karikatuurstudio werken op een soortgelijke wijze. Hoe meer karikaturen je koopt hoe leuker de hemel wordt.

Herman – karikaturist van Karikatuursudio

Ach ja. U begrijpt inmiddels ook wel dat ik enkel onzin aan het opschrijven ben. Karikatuur hier, karikatuur daar. Het verachtelijke Search Engine Optimisation dat het hele internet stroomlijnt vind het heerlijk als jan en alleman zich houd aan de juiste keyword density, de juiste ratio van kernwoorden staat tot overige tekst. Google zegt: JUMP! en de hele wereld vraagt: How high?

Wide width image

Karikatuurstudio is al meer dan 10 jaar een begrip in heel de wereld. Wat zeg ik. Het universum. Aliens maken speciaal voor een van mijn karikaturen een omweg van een lichtjaar of duizend. Zo goed. Al die zwevende balletjes en driehoekjes en cilinders die enkel met 4 pixels kunnen worden vastgelegd op camera komen bij karikatuurstudio een karikatuur halen

digitale karikatuur 2
digitale karikatuur 3

Ha haa. Nu is hij aan de beurt. Ik zal die klepfep’s armen wel even omhoog houden zodat hij nog wat hoger aan de schandpaal genageld kan worden. De karikaturist is nog maar net begonnen aan de karikatuur. 3 Lijnen en die dikke kop is nu al herkenbaar. “Stop hij is klaar!” roept een of andere grappenmaker uit het publiek. “Niks meer aan doen!’ Nou, mooi niet. Ik fluister de karikaturist wat dingetjes toe. Hij kijkt me aan met een schuin oog en je ziet hem denken. Zijn mondhoek krult op en na een amper waarneembaar knikje gaat hij weer aan het werk.

Simple image (default size)

Ik kijk met hem mee over zijn schouder. Oh shit. Ik pis haast in m’n broek. Het is nog beter dan ik had bedacht. Hij heeft allemaal kleine karikatuurtjes van zijn hoofd er bij getekend die in een baan om het grote hoofd in het midden heen cirkelen alsof ze worden aangetrokken door de massa. Oh wacht daar is ook nog een gewone satelliet die vrolijk meedraait. Te grappig. Daar is die van mij nog niks bij.

Reacties zijn gesloten.